The site at Cutbush Lane lies in a pocket of open land south of the M4 and to the north eastern edge of the village of Shinfield.

The scheme offers an opportunity to create a quality small scale village extension that is adjacent to a David Wilson Homes development completed in the late 2000s. Bellway Homes was granted planning permission for up to 126 homes including public open space, children’s play areas, accesses to Cutbush Lane and the Shinfield Eastern Relief Road, landscaping, ecological buffer zone, ground modelling, sustainable drainage and associated infrastructure.The homes range from one and two bedroom apartments to five bedroom houses. Most of the homes are 2 storey, though a number of 2.5 storey units have been reserved for key focal spaces such as the gateway buildings at both entrances to the site.

Cutbush Lane includes six areas of informal public open space are shown, as well as water features, ecological foraging space and new public access to woodland at the north of the site. The plans includes ample parking provision (307 spaces) – a large proportion of which is off-street and on-plot - that conforms to new standards adopted by Wokingham Borough Council in June 2012.

cutbush lane layout.jpg

Download a high resolution copy of the plan here

 

 

Cutbush Lane, Shinfield